Metsästäjä

Päiväys: 08.10.2015

Resepti

5 Litraa

Mäskäys

  • 1,25 kg Pale Ale mallasta (~85% maltaista)
  • 0,1 kg Cara Plus 150 mallasta (~7% maltaista)
  • 0,1 kg Chocolate mallasta (~7% maltaista)
  • 0,015 kg Carafa III mallasta (~1% maltaista)

Keitto

  • 15g Fuggle – (60 min)
  • 10g Fuggle – (15min)
  • 5g Fuggle – (2min)

  • Safale S04 English Ale -hiiva

Ominaisuudet:

  • OG: 1.066
  • FG: 1.014
  • ABV: ~7.0%
  • IBU:  40
  • EBC: 61

Valmistuksen muistiinpanot

4 litraa 70°C vettä, johon sotkin maltaat. Mäskäys 90min uunissa jonka mittari hiukan yli 50°C ja mäskin lämpötila mäskäyksessä 66°C-70°C, yritin keskiarvona pitää 68°C.

Huuhtelussa 3 litraa 75°C vettä, mutta pussimäskäyksen huuhtelussa tuli ongelmaksi se, että pussi ja vesi eivät mahtuneet yhdessä 5L kattilaani, joten huuhtelu oli hiukan kämänen. Pullotus ~10 päivän jälkeen.

Maistelut

(l = viikkoa lämpimässä, k = viikkoa kylmässä)


1l, 0k

Vaahto kaataessa hyvä, tuntuu pysyvän vahvasti. Pulloasta haistaessa ehkä pieni hiivan vivahde. Aika vahva maku, alkuun yllättävän makea, ehkä raikaskin, mutta jälkimaussa todella vahva paahteisuus. Lopuksi maistuu myös alkoholi suht selvästi. Katkeroa olisi voinut olla enempi?


2l, 1k

Vaahto todella hyvä kaataessa, mutta kupli nopeasti pois. Vahva hiilihapotus, sihahti komeasti ja maistui suussa, ei kuitenkaan häiritsevästi. Maku paljon tasaisempi nyt, alkoholi ei miastu juuri ollenkaan enää. Maku muutenkin enemmän paahteinen ja sout/portermainen. Vaahdon kun saisi vielä pysymään kunnolla.