Muuta höpinää

Valtakunnallinen kotiolutkilpailu 2017

http://olutliitto.fi/valtakunnallinen-kotiolutkilpailu-2017/

Viimeinkin se on täällä! Olen odottanut kotiolutkilpailua kuin kuuta nousevaa, kun viime vuonna en älynnyt kyseistä tapahtumaa tarpeeksi ajoissa, eikä ollut siten oluitakaan valmiina. Nyt viimein, pitkällisen odotuksen jälkeen olutliitto ilmoitti pitävänsä kotiolutkilpailun Kesäkuussa. Vieläpä ilmeisesti pitkällisen kädenväännön jälkeen, kun ei ollut selvää, kuka ottaisi kilpailun lopullisesti tuomaroitavakseen.

Tänä vuonna kuitenkin olen valmistautunut huolella ja yritän osallistua kisaan ainakin neljällä oluella, joista yksi on pullotettu, toinen on käymisastiassa ja loput toivon mukaan viikon sisään mäskäytyvät (elkee huoliko, blogikirjoitukset tulee jokaisesta aikanaan ;))

Sarjoja ja oluttyylejä on tänä vuonna kiitettävästi ja ilmeisesti toivettani oli kuultu ja Irish Stout löytyy arvosteltavista tyyleistä! Ajattelin osallistua kisaan seuraavilla oluilla:

  • 2A International Pale Lager (pullotettu)
  • 26D Belgian Dark Strong Ale (käymisastiassa)
  • 15B Irish Stout
  • 10A Weissbier/24A Witbier
  • Jos kerkän niin vielä: 18B American Pale Ale

Kolme ensimmäistä olisivat aivan uusia tyylejä ja reseptejä, joita siis en ole ennen edes kokeillut. Kaksi jälkimmäistä on vanhoja reseptejäni (Joutsenlaulu ja SnakeVenom/Unnamed Beer), joista toivon mukaan saan ainakin onnistuneet ja maukkaat oluet arvosteltavaksi, siltä varalta jos nuo uudemmat kokeilut epäonnistuvat 😀

Kirjoittelen vielä blogikirjoitukset jokaisen oluen tekoprosessista kunhan oluet etenevät siihen pisteeseen (Lager kun on jo pullossa, siitä tulee kirjoitus tässä lähiaikoina!) ja kirjoittelen sitten tarkemmin itse kotiolutkilpailusta kunhan sen tuloksia alkaa tulla.

Mainokset

One thought on “Valtakunnallinen kotiolutkilpailu 2017

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s